En sommar i naturen

Den gängse uppfattningen om att det är viktigt att vara utomhus stämmer. Inte minst på sommaren. Vi lever på en sådan plats på jorden som har väldigt mörka dagar under en längre period av året, och under dessa mörka dagar brukar det kunna bli så att man spenderar det mesta av den ljusa tiden inomhus, antingen för att man måste gå i skolan eller för att det är för kallt för att vara ute.

Våren och speciellt sommaren, är därför viktig att ta tillvara på, och utnyttja den lediga stunden för att kunna få allt det positiva som en varm sommardag för med sig. Det är nämligen så att vi genom solen får D-vitamin, något som många lider brist av under vinterhalvåret. Det i sin tur kan innebära att du har mycket lättare för att få sjukdomar, så som förkylningar, och känner dig i allmänhet mer trött, sliten och hängig. Sol, och utomhusvistelse, är därför väldigt viktigt för din hälsa.

Vi vill dock säga att man också ska vara försiktig med solen på sommaren. Eftersom att vi inte har stark sol längre perioder i vårt nordliga klimat, innebär det också att vi är extra känsliga när den väl kommer. Det betyder att man behöver skydda sig för solstrålarna, och använda solskydd, ofta och mycket. Oroa dig dock inte, du kommer inte att stänga ute D-vitaminen från solen, bara skydda dig mot de farligaste strålarna.

Här på Medvind är vi medvetna om utomhusvistelsens hälsobringande effekter, och har samtidigt respekt inför vad solens strålar kan göra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *