Pang på rödbetan!

Nej, det handlar inte om några våldsamheter, eller olyckor (som senast i Strängnäs, om ni minns!). Vad det handlar om är i stället rödbetsjuice och okej, titeln är kanske lite missvisande men vi tyckte den var så bra att vi behöll den ändå! Vad det handlar om är i stället vår planering för årets verksamhet där vi bland annat kommer att bjuda våra deltagare på rödbetsjuice. Varför ska vi då göra det? Jo det hela är riktigt enkelt: rödbetsjuice är riktigt nyttigt och ger bra med energi, och energi är någonting som de barn och ungdomar som kommer till oss kan behöva. Många av dem lever inte så aktiva liv till vardags, utan sitter mycket framför dator och TV-spel. Att aktivera dem är en av de stora utmaningar som väntar oss varje år, och det brukar för det mesta gå riktigt bra.

Nyttig betsaft
Rödbetssaft har flera bra egenskaper, där den främsta är att den ger ökad energi. Det sker genom att den förbättrar blodcirkulationen, vilket gör att syre lättare kan transporteras i kroppen. Det är det som ger den ökade energin och som vi i huvudsak är ute efter. Men rödbetsjuice är nyttigt på flera olika sätt och vis och har dessutom den fördelen att det är gott! Visst, smaken är ju delad, men de flesta som provar på rödbetsjuice brukar hålla med om att det smakar bra. De största protesterna kommer snarast från förutfattade meningar, att sådant som morotsjuice och rödbetsjuice är äckligt, men lyckligtvis är många av de som kommer hit inte så gamla att de stelnat i sina fördomar.

Ett knippe rödbetor.

Rödbetor redo att bli till näringsrik och god rödbetsjuice.


Utmaning hitta på aktiviteter
Men den stora utmaningen är sedan att hitta på bra och spännande aktiviteter för alla barn och ungdomar att använda sin energi på. Det brukar i och för sig inte vara några större problem, men vi vill gärna variera oss en del från år till år så att vi inte fastnar i en formel. Dessutom är det ju flera av barnen och ungdomarna som kommer till oss sådana som varit hos oss tidigare år – och vi vill ju gärna överraska dem lite varje år!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *